CONFEUROPA CONSUMATORI isi consolideaza abilitățile și cunoștințele cu privire la legislația cheie și la evoluția și aplicarea legislației europene în domeniul protecției consumatorilor participand la cea de-a doua sesiune de instruire online Consumer PRO .

Reprezentantii Asociatiei CONFEUROPA CONSUMATORI ROMANIA SI ITALIA , Dl. Presedinte Calogero CAMPISI, Secretarul General, Dna Mirela BOCANET, Dna Alexandra Radu, Dl. Miron Andrei, Dna Giuseppina Quercio si Avv. Tiziana Laurettini participa la a doua sesiune organizata pe platforma zoom in perioada 28 Februarie – 06 Martie la cursul de instruire CONSUMER PRO Consumer PRO privind acțiunile în reprezentare pentru protecția intereselor colective ale consumatorilor (Collective Redress).
Consumer PRO este o inițiativă a Comisiei Europene în cadrul Programului european pentru protecția consumatorilor și este pusă în aplicare de BEUC – Organizația Europeană a Consumatorilor împreună cu doamna Irina Chirițoiu, trainer național.
Scopul său este de a consolida capacitatea organizațiilor europene de consumatori și a altor actori care lucrează în domeniul politicii de protecție a consumatorilor.
Pe lângă cursurile de instruire naționale care vor fi organizate în întreaga Europă pe teme de drepturi ale consumatorilor, drepturi digitale și acțiuni colective, vor avea loc mai multe ateliere de lucru europene online, în limba engleză, pe parcursul proiectului. Temele acestor cursuri de instruire sunt consilierea consumatorilor, educația consumatorilor, comunicarea și mass-media și acțiunile colective. Aceste ateliere de lucru vor fi anunțate prin apeluri deschise pentru participanți, la care vă puteți înscrie și pe care le puteți împărtăși cu colegii dumneavoastră care eventual lucrează în aceste domenii.
Evenimentul a reunit profesioniști în domeniul consumatorilor din România din organizații ale consumatorilor, precum și din autorități naționale și din centre europene ale consumatorilor (ECC).
In cadrul acestei sesiuni asociatia CONFEUROPA CONSUMATORI se familiarizarea cu Directiva privind acțiunile în reprezentare pentru protecția intereselor colective ale consumatorilor
Agenda generala a cursului de intalnire poate fi consultată AICI.